3 דפוסים להיזהר מהם בתפקיד ניהול מוצר הראשון

התקבלת למשרת פרודקט הראשונה שלך? מזל טוב!
איזו הדפוסים שכדאי לך להיזהר מהם בשנה הראשונה לתפקיד

הפוסט הבא דווקא מתמקד באנשים שהשיגו את התפקיד הראשון שלהם בניהול מוצר. בהתחלה (וגם בהמשך) אנחנו מלאי התלהבות מהתפקיד החדש ואנחנו רוצים להוכיח את עצמנו ולהראות שהיה שווה לתת לנו את ההזדמנות. אבל עם כל ההתלהבות לפעמים אנחנו יכולים ליפול לדפוסים בעייתיים שפוגעים בנו ובמוצר.
בחודשים הראשונים שלי בתור מנהל מוצר, באתי עם תוכנית גרנדיוזית לעשות שינוי מקצה לקצה בהכל – בטכנולוגיה, במודל העסקי, בממשק המשתמש ואפילו בשוק, רק לצערי לא עירבתי אף אחד בתוכנית (לא מהפיתוח, לא מההנהלה, לא מהמכירות וכו׳) וכשהצגתי אותה קיבלתי: ״אחלה השקעה רן, זה לא הולך לקרות״. באותו הרגע הרגשתי כישלון טוטאלי אבל אחרי האבק התפזר למדתי שיעור חשוב שמלווה אותי עד היום.

3 דפוסים להיזהר מהם

להתרכז במנהל ולא במוצר

יכול להיות שכבר שמעתם את זה בעבר, ״מנהל המוצר הוא המנכ״ל של המוצר״. לדעתי האישית זה פשוט לא נכון, יש הרבה דברים שמנכ״ל עושה, שאני בתור מנהל מוצר לא יכול לעשות בגזרה שלי (אני לא יכול לפטר את מי שבונה את המוצר נכון?). בנוסף, ניהול המוצר הוא לא ניהול של מי שבונה את המוצר, אלא בעלות על ה״למה״ – לאיזה כיוון אנחנו הולכים ומה האימפקט שאנחנו מנסים לעשות. יש לנו את האחריות להנהיג את האנשים לכיוון הנכון ולקחת אחריות אם טעינו. איך תזהו שאתם שם? אתם מוצאים את עצמכם יושבים בעיקר לבד והוגים רעיונות, בונים מצגות וכותבים מסמכי דרישות מפורטים מאין כמוהם – אם אתם עושים את זה לבד, אתם עושים את זה לא נכון

תסמונת המלצר

בתור מנהל מוצר חדש, הלוגיקה שלי הייתה כזאת: ״אם אני אעשה מה שכולם מבקשים אז כולם יהיו מרוצים מהמוצר וממני״. טעות, אתם לא יכולים לרצות את כולם והתוצאה תהייה אסופה של פיצ׳רים ולא מוצר קוהרנטי שפותר בעיה אמיתית למשתמשים אמיתיים. איך תזהו שאתם שם? תסתכלו על התוכנית שלכם לגרסה הקרובה ותתארו מה השינוי שהגרסה תעשה במשפט אחד. אם יצא לכם משהו בסגנון: ״הגרסה באה מתמקדת בהגדלת כמות היוזרים שנרשמים למערכת וגם בממשק קונפיגורציה למשתמשים מתקדמים״ אתם באזור סכנה.

להסתכל על ידית ההילוכים תוך כדי נהיגה

המורה שלי לנהיגה היה אומר לי בהתחלה ״אם תסתכל על ידית ההילוכים בזמן שאתה מחליף הילוך אתה תהיה נהדר בהחלפת הילוכים אבל תתנגש בקיר״. בהתחלה יש לנו נטייה להתעסק בשוטף הטקטי – ״איך נפתור את הבאג הבא?״, ״מתי הגרסה הבאה תצא?״, ״מה הודעת השגיאה שצריכה להופיע אם המשתמש טעה בסיסמה?״. איך תזהו שאתם שם? תעיפו מבט ביומן שלכם שבועיים קדימה ושבועיים אחורה ותראו אם היה זמן שבו התעסקתם באסטרטגיה של המוצר, אם כל היומן זה פגישות סטאטוס, אתם כנראה שם. תזכרו שאנחנו צריכים להרים את הראש מדי פעם ולהסתכל לאן אנחנו בכלל מנווטים את המוצר הזה והאם אנחנו נוהגים לכיוון שאליו נרצה להגיע.

לסיום, קחו אוויר אתם נמצאים בתפקיד מדהים שמשלב כל כך הרבה עולמות ידע ומאפשר פוטנציאל צמיחה אמיתי. תתייעצו ותשתפו – רק ככה אנחנו גדלים ומשתפרים.

Photo by Nejc Košir from Pexels

Ran Erez

Ran Erez

רן ארז הוא מנהל מוצר בכיר בחברת Taboola, בעל 6 שנות ניסיון בניהול מוצר. במהלך הקריירה שלו ניהל מספר מוצרים מוצלחים משלב הרעיון ועד להגעתם ללקוחות מרוצים.

כשותף-מייסד בקהילת Becoming Product Managers,
רן עוסק במנטורינג ומלווה מנהלי ומנהלות מוצר של העתיד בדרך לתפקיד הראשון שלהם.

אהבת את הפוסט? נשמח לשיתוף:

בפייסבוק
בלינקדאין
בווצאפ
באימייל

אולי יעניין אותך גם:

Becoming a PM

3 דרכים לצבור ניסיון בלי ניסיון

איך לצבור ניסיון בלי ניסיון? 🐣 אחד האתגרים המרכזיים עבור אנשים שרוצים להיכנס לניהול מוצר הוא שמעסיקים מחפשים ניסיון קודם בניהול מוצר, לפעמים אפילו נראה