Becoming Product Managers https://www.becomingproductmanagers.com Mon, 24 Jan 2022 23:34:58 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.7 https://www.becomingproductmanagers.com/wp-content/uploads/2021/03/cropped-bpm-logo-1-32x32.jpeg Becoming Product Managers https://www.becomingproductmanagers.com 32 32 איך לצבור ניסיון בלי ניסיון? סיפור אישי https://www.becomingproductmanagers.com/get-product-experience-personal-story/ https://www.becomingproductmanagers.com/get-product-experience-personal-story/#respond Mon, 24 Jan 2022 23:10:43 +0000 https://www.becomingproductmanagers.com/?p=548
קראתי את הפוסט הנהדר של Ran Erez על 3 דרכים להנסות בניהול מוצר בלי להיות מנהל מוצר. בתגובות שאלתם איך אפשר ליישם את העצות שלו.

אני רוצה לספר לכם סיפור

ב2019 חיפשתי את הדרך שלי לניהול מוצר. כמוכם. אני מאלה שעושים את שיעורי הבית שלהם. כך שהכרתי טוב את העולם הזה – גם מהעבודה שלי בפיתוח שכללה אלמנטים של ניהול מוצר וממשקים עם אנשי פרודקט, גם מהניסיון העסקי שלי וגם מ'תחקירים' שעשיתי לכל חבריי מנהלי מוצר. וגם צברתי המון ידע ממקורות פתוחים. 

אבל היה חסר לי יישום פרקטי של הידע התאורטי שלי. שאני רוצה לקחת מוצר חדש, אחר, שהוא לא העבודה שלי שאני שולטת בה ב200%, ולהתנסות בניהול שלו.

הכנסתי את הסעיף הזה לבקלוג שלי – רשימת רעיונות מחשבות ומטלות שיכולים לקדם אותי אל עבר המטרה שלי. והתחלתי לחשוב איך אני יכולה ליישם את התובנה הזאת.

אמרתי כבר מקורות פתוחים? אז זה כולל גם פודקאסטים. מלאאאאא פודקאסטים מרתקים מלמדים וכייפיים! ביניהם הנהדר של Benny Reich ואייר זילברמןניהול מוצר – גרסת הבמאי.

בוקר אחד נכנסתי לאוטו וחיפשתי מה לשמוע. בדיוק יצא להם פרק על ניהול מוצר בחברה גדולה (בול בשבילי – אני עובדת בחברה גדולה). התארחה בו Tal Laufer המהממת שסיפרה על האתגרים שלה ושיתפה טיפים שימושיים במיוחד (לינק בתגובות). במפתיע זה לא היה הדבר ההכי רלוונטי שיצא לי מהפרק הזה.

טל הזכירה שהיא מתנדבת ב she codes; בתור מנהלת מוצר. בום #1! זה מעניין. רגע. שיקודס זה ארגון שמכשיר נשים להיות מתכנתות. מה הקשר לניהול מוצר?

פניתי לטל בפרטי וקבענו לשוחח לגבי ההתנדבות (היא מופתעת לטובה).

מסתבר שיש לשיקודס קורס פרוייקט גמר (שטל מרכזת אותו) בה בוגרות מסלולי פיתוח בונות מוצר שיכנס לתיק עבודות ויסייע להציג את היכולות שלהן בתהליך חיפוש עבודה. בום #2! ראיתם את המילה 'מוצר' במשפט הקודם? יופי.

משתתפות הקורס זוכות לליווי טכנולוגי סופר מקצועי ממתנדבות הארגון, אך לא תמיד יש להן את הפניות ואת הידע לאפיין ולנהל את המוצר שנוצר בפרוייקט גמר הזה.

אז הכוכבים הסתדרו והצרפתי לאחד הפרוייקטים הפנים ארגוניים.

מה בתכלס עשיתי?

1. למדתי את עולם הבעיה שהפרוייקט בא לפתור

2. עבדתי מול stakeholders שונות בארגון

3. תקשרתי קבוע את מה שאני לומדת לפיתוח ולהנהלה (היי טל)

4. ראיינתי משתמשות עתידיות וביררתי את הצרכים שלהן

5. ריכזתי ופירטתי את use cases והדרישות השונות למוצר

6. ביררתי feasibility מול הצוות הטכני ואספתי הערכות זמנים

7. תיעדפתי את הbacklog על בסיס המידע שאספתי

8. הגדרתי scope של ה MVP

9. ניהלתי שיחות planning וסטטוס

10. ודאתי עמידה בדרישות ובלוחות זמנים

ככה קיבלתי התנסות מדהימה וכבונוס הכרתי כמה נשים תותחיות ומעוררות השראה וכך הרחבתי את הנטוורק המקצועי שלי.

מלא buzzwords נכון? נכון! בום #3!

לסיכום

מה אני רוצה שתקחו מהפוסט הזה?

 

1. צאו מהקופסה. מוצר – זה לא רק תוכנה של חברת הייטק שיש צוות פיתוח שלם שעובד עליה.

2. הזדמנויות נוצרות כל הזמן. תהיו פרו-אקטיביים/יות, תזהו אותן ותפעלו.

3. קחו השראה מתחום הbizdev – תמיד תחשבו על הצד השני. מה יהפוך את שיתוף הפעולה לפורה ומועיל לשני הצדדים?

 

יש לכם סיפור מעניין על צבירת ניסיון פרודקט? עלה לכם רעיון מגניב בעקבות הפוסט? ספרו לנו!

Photo by ANTONI SHKRABA from Pexels

Elena Librich

Elena Librich

ילנה ליבריך היא מנהלת מוצר ב- EverAfter AI, בעלת 11 שנות ניסיון בתחומי ניהול מוצר והנדסת תוכנה. בתפקיד הנוכחי ילנה מובילה מוצר חדשני בתחומו מהרעיון הראשוני ו-Proof of concept ועד ללקוחות מרוצים.

כשותפה-מייסדת בקהילת Becoming Product Managers, ילנה עוזרת למאות מנהלי ומנהלות מוצר בהווה ובעתיד להגיע למשרת פרודקט הראשונה שלהם ולהצליח בתפקיד.

]]>
https://www.becomingproductmanagers.com/get-product-experience-personal-story/feed/ 0
3 דרכים לצבור ניסיון בלי ניסיון https://www.becomingproductmanagers.com/three-ways-to-earn-product-experience/ https://www.becomingproductmanagers.com/three-ways-to-earn-product-experience/#respond Mon, 24 Jan 2022 22:59:04 +0000 https://www.becomingproductmanagers.com/?p=542

איך לצבור ניסיון בלי ניסיון? 🐣

אחד האתגרים המרכזיים עבור אנשים שרוצים להיכנס לניהול מוצר הוא שמעסיקים מחפשים ניסיון קודם בניהול מוצר, לפעמים אפילו נראה מודעה למשרת ג'וניור עם דרישה לשנתיים ניסיון. נשמע כמו מלכוד 22 קלאסי.. או שאולי לא?

נכון שיש מעסיקים שבלי שרשום לכם בקורות החיים "מנהל מוצר" לא יסכימו לקחת את הצ'אנס אבל יש מנגד הרבה מגייסים שמוכנים לבדוק (כל עוד הצלחתם לספר סיפור קוהרנטי של הצלחה בקורות החיים).

אז מה עושים?

ניסיון בלי טייטל בעבודה

אולי תתפלאו, אבל גם אנליסט שבונה דשבורד ודוחות עושה עבודת ניהול מוצר. הוא מאפיין את הצרכים, חושב על היוזרים, בונה mvp ומקבל פידבק. תדאגו להדגיש ניסיון כזה ותארזו אותו כניהול מוצר. חשוב להדגיש, הכוונה היא לא שתגדירו את עצמכם כמנהלי מוצר מטעם עצמכם, אלא תבליטו תחת הטייטל של התפקיד הנוכחי (בדוגמא: אנליסט) את הניסיון שלכם מנקודת מבט של מנהל מוצר.

תבנו תיק עבודות

יש היום מגוון כלים שבהם אתם יכולים להשתמש כדי להדגים ידע בניהול מוצר גם בלי טייטל. תאפיינו מוצרים בתחומי העניין שלכם ותצברו תיק עבודות שתוכלו אח"כ להראות למנהל המגייס. אנקדוטה – פעם אשתי ביקשה ממני לבנות לה אפליקציית מובייל. אפיינתי את הצרכים שלה, הגדרתי דרישות, מצאתי מתכנתת באתר upwork ומעצב באתר fiverr ותוך כמה שבועות הייתה לנו אפליקציה בגוגל פליי בעלות של 55$. אפשר לבנות אפליקציות גם בלי לדעת לתכנת בכלל, אפילו אם הדבר היחיד שאתם יודעים להשתמש הוא google sheets… חפשו בגוגל glideapps והחיים שלכם ישתנו מקצה לקצה.

תתנדבו

הרעיון לפוסט הזה עלה לי אתמול בערב בזמן שהשתתפתי בפעם השנייה באירוע של Product League – PMing for a Better World. לערב אחד מגיעים מגוון עמותות ומנהלי מוצר כדי לפתור בהתנדבות את האתגרים של אותן עמותות. תדמיינו לעצמכם איך מגדירים active user בקהילה של חקלאים מנפאל, או איך עושים onboarding למתנדבים מזמביה. החוויה המדהימה הזו גרמה לי לחשוב שיש אלפי עמותות שזקוקות לידיים עובדות ואם תבואו באוריינטציה של מנהל מוצר תוכלו לצבור ניסיון משמעותי וליישם חומר תיאורטי. זה מצב של win win לכל הצדדים.

לסיכום, אתם לא צריכים לחכות שמישהו אחר יאפשר לכם להיות מנהלי מוצר, אתם יכולים כבר היום להיות. הטייטל יגיע בהמשך.

בהצלחה!

Ran Erez

Ran Erez

רן ארז הוא מנהל מוצר בכיר בחברת Taboola, בעל 6 שנות ניסיון בניהול מוצר. במהלך הקריירה שלו ניהל מספר מוצרים מוצלחים משלב הרעיון ועד להגעתם ללקוחות מרוצים.

כשותף-מייסד בקהילת Becoming Product Managers,
רן עוסק במנטורינג ומלווה מנהלי ומנהלות מוצר של העתיד בדרך לתפקיד הראשון שלהם.

]]>
https://www.becomingproductmanagers.com/three-ways-to-earn-product-experience/feed/ 0
המדריך הפרקטי לראיונות ניהול מוצר https://www.becomingproductmanagers.com/acing-pm-interviews/ https://www.becomingproductmanagers.com/acing-pm-interviews/#respond Mon, 24 Jan 2022 22:48:16 +0000 https://www.becomingproductmanagers.com/?p=536
לקחנו את כל הידע והסימולציות שעשינו במהלך השנה האחרונה עם מנהלי מוצר מהארץ והעולם ואיחדנו אותם למדריך הראשון בעברית שמסביר באופן מקיף איך מתמודדים עם השאלות הנפוצות בראיונות פרודקט בתוספת סימולציות אמיתיות (שבהן המרואיינים לא הכירו את השאלות מראש).
 
המדריך בנוי בצורת קורס דיגיטלי וזמין להרשמה וצפייה בחינם

Photo by Olya Kobruseva from Pexels

]]>
https://www.becomingproductmanagers.com/acing-pm-interviews/feed/ 0
האם קורס בניהול מוצר יקדם אותי ואיך בוחרים נכון? https://www.becomingproductmanagers.com/should-i-take-a-pm-course-and-how-to-choose/ https://www.becomingproductmanagers.com/should-i-take-a-pm-course-and-how-to-choose/#respond Mon, 24 Jan 2022 22:36:48 +0000 https://www.becomingproductmanagers.com/?p=530
קיבלתי שאלה בפרטי:
אתה חושב שקורסים של ניהול מוצר עוזרים להפוך להיות מנהל מוצר?
במילים אחרות, אתה ממליץ עליהם בשביל אנשים שלא מנהלי מוצר שרוצים להיות מנהל מוצר?

זאת כנראה אחת השאלות הנפוצות ביותר שאנחנו רואים כאן בקהילה וכמובן גם בפרטי. אם לסכם את דעתי האישית במילה אחת התשובה היא ״לא״. אם לסכם אותה בשלוש מילים אז ״לא בפני עצמו״. 

אמל״ק: לדעתי קורסי ניהול מוצר עבור אנשים שאינם מנהלי מוצר לא נותנים יתרון תחרותי מובהק עבור מועמדים שמנסים להיכנס לפרודקט. לדעתי לקורסים האלו חסרים 3 אלמנטים מרכזיים על מנת שכן יוכלו להצליח ושהשוק מלא בגופים לא מקצועיים שרוצים להפריד ביניכם לבין כמה אלפי שקלים בעבור התקווה שזה בלבד מה שיהפוך את עצמכם למנהלי מוצר.

 

ביותר פירוט:

 

תוכן הקורסים

רוב הקורסים הנוכחיים מלמדים את המושגים הבסיסיים (חלקם יותר בהצלחה כנראה וחלקם פחות). המושגים שתלמדו בקורס כמו MVP, Product Market Fit ומה זה Roadmap בהחלט יהיו חשובים כדי ללמוד לדבר את השפה הנכונה במקצוע. בנוסף בחלק מהקורסים יש גם פרויקט (אחד או יותר), אך ממה שאני נתקלתי מדובר בהיקפים מינימליים שלא מאפשרים לכם להציג הישגים אמיתיים. רק להבהיר, מבחינתי לאפיין אפליקציה או אתר זה לא הישג (Outcome), זה תוצר (Output) ובעיני מנהלי מוצר צריכים להימדד בהישגים ולא תוצרים.

תיאוריה מול עבודה בפועל

מבחינת מתודולוגיות עבודה אני חושב שהקורסים נותנים טעימה משיטות העבודה הקיימות (חלקם ממש מסבירים יפה ועושים סדר בתחום) אבל זה לא מספיק בשביל הסטודנט כדי ליישם אותם בתהליכי העבודה השוטפים. הסיבה לכך היא שגם אם אותו מועמד עובד בארגון שלא מקיים את המתודולוגיות הללו, קשה לו להטמיע אותן כי לרוב אין לו את ההשפעה הארגונית הנדרשת על מנת לגרום לזה לקרות. התוצאה בסוף הוא היכרות תיאורטית שלא יושמה.

תיאום ציפיות

כיום הסטודנטים שבאים לקורס מגיעים לרוב עם ציפיות שונות ממה שהקורס באמת יוכל לספק. הסטודנטים נרשמים בתקווה שהקורס ייפתח להם את הדלת לעולם ניהול המוצר. בפועל כשאני שואל אנשים שמתעניינים בקורס: ״איפה היית שם את זה בקורות החיים?״ רוב התשובות שאני מקבל הם: ״איפשהו באמצע בסעיף לימודים, קצת מתחת לתואר הראשון״. זה בעיני מדגיש ממה נובע הפער. גם מנהלי מוצר שמחפשים לגייס כנראה יקבלו את ההחלטה האם להמשיך הלאה הרבה לפני שהם מגיעים לסעיף הזה. כאשר אותו מנהל מגייס יגיע לסעיף, זה יכול לחזק לו את הדעה לגביכם אבל בעיני לא יהפוך ״לא״ ל״כן. בנוסף, בעיני חסר החיבור בין הנושאים התיאורטיים לבין הצלחה בראיונות עבודה לפרודקט ויותר מזה כיצד ליישם אותם ״בשטח״. בנוסף, במצב השוק הנוכחי כשעל כל משרת פרודקט ג׳וניור מקבלים 600 קורות חיים תוך יום (באמת), צריך להבין מול מה אתם מתמודדים.

תחום פרוץ

לצערי הרב בין כל הקורסים האיכותיים שיש, מסתתרים גם המון נוכלים בתחום שמנסים להפריד בין אנשים שרוצים להיכנס לניהול מוצר לבין הכסף שלהם. אם תרצו, אני ארחיב בפוסט הבא על הצ׳קליסט שצריך לבדוק לפני שמחליטים לקחת קורס כלשהו.

מה האלמנטים שחסרים בעיני

לדעתי, על מנת שקורס באמת ייתן יתרון תחרותי ממשי הוא צריך לכלול עוד 3 אלמנטים מרכזיים שבעיני חסרים היום. מעבר לתיאוריה החשובה, הייתי משקיע פוקוס על איך להשיג את המשרה הראשונה (החל מקורות החיים דרך הפיץ׳ ועד מענה לשאלות מראיונות). האלמנט השני הוא תהליך ליווי שוטף אחרי סיום הקורס בתהליך זיהוי ההזדמנויות. האלמנט השלישי הוא "מעבדת ניסויים" שבו משפיעים על מוצרים אמיתיים עם משתמשים אמיתיים (למשל עבודה בשיתוף פעולה עם עמותות או משהו ממשי אחר שיש לו צורך אמיתי ולא סתם אפליקציות צעצוע).

לסיכום

חשוב לי לומר שבעיני יש ערך אדיר לקורסים האלו רק אחרי שנכנסים לניהול מוצר ומתחילים להתחכך עם הבעיות האמיתיות של התחום. גם אני עשיתי קורס כזה והוא קידם אותי אבל הוא לא מה שהיה נותן לי את היתרון התחרותי כדי להיכנס לתחום.

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Ran Erez

Ran Erez

רן ארז הוא מנהל מוצר בכיר בחברת Taboola, בעל 6 שנות ניסיון בניהול מוצר. במהלך הקריירה שלו ניהל מספר מוצרים מוצלחים משלב הרעיון ועד להגעתם ללקוחות מרוצים.

כשותף-מייסד בקהילת Becoming Product Managers,
רן עוסק במנטורינג ומלווה מנהלי ומנהלות מוצר של העתיד בדרך לתפקיד הראשון שלהם.

]]>
https://www.becomingproductmanagers.com/should-i-take-a-pm-course-and-how-to-choose/feed/ 0
3 דפוסים להיזהר מהם בתפקיד ניהול מוצר הראשון https://www.becomingproductmanagers.com/three-patterns-to-avoid-on-your-first-prm-job/ https://www.becomingproductmanagers.com/three-patterns-to-avoid-on-your-first-prm-job/#respond Mon, 24 Jan 2022 21:41:49 +0000 https://www.becomingproductmanagers.com/?p=523

התקבלת למשרת פרודקט הראשונה שלך? מזל טוב!
איזו הדפוסים שכדאי לך להיזהר מהם בשנה הראשונה לתפקיד

הפוסט הבא דווקא מתמקד באנשים שהשיגו את התפקיד הראשון שלהם בניהול מוצר. בהתחלה (וגם בהמשך) אנחנו מלאי התלהבות מהתפקיד החדש ואנחנו רוצים להוכיח את עצמנו ולהראות שהיה שווה לתת לנו את ההזדמנות. אבל עם כל ההתלהבות לפעמים אנחנו יכולים ליפול לדפוסים בעייתיים שפוגעים בנו ובמוצר.
בחודשים הראשונים שלי בתור מנהל מוצר, באתי עם תוכנית גרנדיוזית לעשות שינוי מקצה לקצה בהכל – בטכנולוגיה, במודל העסקי, בממשק המשתמש ואפילו בשוק, רק לצערי לא עירבתי אף אחד בתוכנית (לא מהפיתוח, לא מההנהלה, לא מהמכירות וכו׳) וכשהצגתי אותה קיבלתי: ״אחלה השקעה רן, זה לא הולך לקרות״. באותו הרגע הרגשתי כישלון טוטאלי אבל אחרי האבק התפזר למדתי שיעור חשוב שמלווה אותי עד היום.

3 דפוסים להיזהר מהם

להתרכז במנהל ולא במוצר

יכול להיות שכבר שמעתם את זה בעבר, ״מנהל המוצר הוא המנכ״ל של המוצר״. לדעתי האישית זה פשוט לא נכון, יש הרבה דברים שמנכ״ל עושה, שאני בתור מנהל מוצר לא יכול לעשות בגזרה שלי (אני לא יכול לפטר את מי שבונה את המוצר נכון?). בנוסף, ניהול המוצר הוא לא ניהול של מי שבונה את המוצר, אלא בעלות על ה״למה״ – לאיזה כיוון אנחנו הולכים ומה האימפקט שאנחנו מנסים לעשות. יש לנו את האחריות להנהיג את האנשים לכיוון הנכון ולקחת אחריות אם טעינו. איך תזהו שאתם שם? אתם מוצאים את עצמכם יושבים בעיקר לבד והוגים רעיונות, בונים מצגות וכותבים מסמכי דרישות מפורטים מאין כמוהם – אם אתם עושים את זה לבד, אתם עושים את זה לא נכון

תסמונת המלצר

בתור מנהל מוצר חדש, הלוגיקה שלי הייתה כזאת: ״אם אני אעשה מה שכולם מבקשים אז כולם יהיו מרוצים מהמוצר וממני״. טעות, אתם לא יכולים לרצות את כולם והתוצאה תהייה אסופה של פיצ׳רים ולא מוצר קוהרנטי שפותר בעיה אמיתית למשתמשים אמיתיים. איך תזהו שאתם שם? תסתכלו על התוכנית שלכם לגרסה הקרובה ותתארו מה השינוי שהגרסה תעשה במשפט אחד. אם יצא לכם משהו בסגנון: ״הגרסה באה מתמקדת בהגדלת כמות היוזרים שנרשמים למערכת וגם בממשק קונפיגורציה למשתמשים מתקדמים״ אתם באזור סכנה.

להסתכל על ידית ההילוכים תוך כדי נהיגה

המורה שלי לנהיגה היה אומר לי בהתחלה ״אם תסתכל על ידית ההילוכים בזמן שאתה מחליף הילוך אתה תהיה נהדר בהחלפת הילוכים אבל תתנגש בקיר״. בהתחלה יש לנו נטייה להתעסק בשוטף הטקטי – ״איך נפתור את הבאג הבא?״, ״מתי הגרסה הבאה תצא?״, ״מה הודעת השגיאה שצריכה להופיע אם המשתמש טעה בסיסמה?״. איך תזהו שאתם שם? תעיפו מבט ביומן שלכם שבועיים קדימה ושבועיים אחורה ותראו אם היה זמן שבו התעסקתם באסטרטגיה של המוצר, אם כל היומן זה פגישות סטאטוס, אתם כנראה שם. תזכרו שאנחנו צריכים להרים את הראש מדי פעם ולהסתכל לאן אנחנו בכלל מנווטים את המוצר הזה והאם אנחנו נוהגים לכיוון שאליו נרצה להגיע.

לסיום, קחו אוויר אתם נמצאים בתפקיד מדהים שמשלב כל כך הרבה עולמות ידע ומאפשר פוטנציאל צמיחה אמיתי. תתייעצו ותשתפו – רק ככה אנחנו גדלים ומשתפרים.

Photo by Nejc Košir from Pexels

Ran Erez

Ran Erez

רן ארז הוא מנהל מוצר בכיר בחברת Taboola, בעל 6 שנות ניסיון בניהול מוצר. במהלך הקריירה שלו ניהל מספר מוצרים מוצלחים משלב הרעיון ועד להגעתם ללקוחות מרוצים.

כשותף-מייסד בקהילת Becoming Product Managers,
רן עוסק במנטורינג ומלווה מנהלי ומנהלות מוצר של העתיד בדרך לתפקיד הראשון שלהם.

]]>
https://www.becomingproductmanagers.com/three-patterns-to-avoid-on-your-first-prm-job/feed/ 0
מה הסיפור של קורות החיים שלכם? https://www.becomingproductmanagers.com/your-cv-story/ https://www.becomingproductmanagers.com/your-cv-story/#respond Mon, 24 Jan 2022 21:36:06 +0000 https://www.becomingproductmanagers.com/?p=511

דעה של בן אדם אחד

כמה שיחות שהיו לי בימים האחרונים הבהירו לי כמה חשוב שקורות החיים שלנו יהיו הרבה מעבר לרשימה של נושאים ותפקידים ושהם צריכים להעביר מסר ברור וקוהרנטי. המטרה של הפוסט היא לא לתת טיפים על האורך המומלץ, סגנון העיצוב או איך להגדיר את הטייטל שלי היום. אני רוצה לכוון לרמה אחת מעל – ה״סיפור״ של קורות החיים שלכם.

 

בתור אנשים שרוצים להיכנס לניהול מוצר, עומדות בפניכם 3 אפשרויות מרכזיות:

הראשונה – להתקדם בתוך החברה הנוכחית על ידי לקיחת יותר ויותר תחומי אחריות וניצול הזדמנויות

השנייה – לחפש משרת ניהול מוצר ראשונה.

השלישית – להקים חברה ולנהל את המוצר שלה.

אם בחרתם באפשרות השנייה, האינטרקציה הראשונה שלכם עם חברות פוטנציאליות תהיה ככל הנראה בעזרת קורות החיים שלכם. אתם מנסים לשכנע למה כדאי למישהו להמר עליכם כאשר אתם חסרי ניסיון פורמלי בתחום, וכאן נכנס הסיפור מאחורי קורות החיים.

תפתחו רגע את קורות החיים שלכם- כן כן ממש עכשיו ותעברו איתי עליהם:

תקראו את הפסקה הראשונה שכתבתם – האם היא נראית כמו הפסקה הבאה?

 

I am a [passionate | enthusiastic | team player] who is a [fast learner | autodidacte ] and can get things done. I have a strong [understanding of users | empathy] and can [motivate people | engineers | stakeholders] to move towards a [shared goal | objective]. Looking for [my first | a junior] product manager position.

ברכותיי, בזבזתם את החלק הכי חשוב בקורות החיים שלכם על משהו יצירתי כמו המשפטים מקטלוג איקאה. גם אני הייתי שם וכתבתי בדיוק את המילים הללו. הפסקה הראשונה נותנת לכם הזדמנות פז לזקק את המסר המרכזי והסיפור הייחודי שלכם. מנהלי מוצר יודעים מה הערך הייחודי שהמוצר שלהם פותר ובמקרה שלנו אתם גם המוצר וגם המנהלים שלו, אז תמצאו את הדרך לבדל.

עוברים לתפקידים וניסיון מקצועי..

תשאלו את עצמכם את השאלה הבאה: ״האם אני יכול להעתיק את מה שכתבתי ולפרסם אותה כתיאור המשרה אם הייתי צריך לגייס לעצמי מחליף?״ אם התשובה שלכם היא כן, סימן שיש לכם רשימה גנרית של משימות שאתם עושים ביום יום. מה שמעניין כאן זה לכתוב הישגים ולא פעילויות, עדיף עם נתונים מדידים.

 

נקודה נוספת – האם יש קשר בין התפקידים? או שנראה שהתחלתם כאנליסטים, עשיתם קצת פריסייל חזרתם לבדיקות ועכשיו אתם גם מנהלי מוצר וגם פרויקט? התפקידים צריכים להראות את התבנית הבאה ״היה לי תפקיד -> הגעתי להישגים משמעותיים -> עברתי לתפקיד עם תחום אחריות גדול יותר -> הגעתי להישגים יותר משמעותיים..״ וכן הלאה.

כישורים

תקראו את מה שכתבתם בכישורים ותשאלו את עצמכם: ״האם זה כישור שרכשתי על ידי התנסות ישירה ורלוונטית או שזה תוצר לוואי לכך שאני חי במאה ה-21?״. דוגמה לא טובה לרשום – שליטה מלאה ביישומי אופיס. האם הכישורים שכתבתם מספרים עליכם שאתם משקיעים בהתפתחות מקצועית או שהמצאתם משהו כדי למלא רשימה?

אפשר להמשיך עם שאר האזורים הנפוצים אבל אם יש משהו אחד שאני רוצה שתקחו מהפוסט הזה הוא שלפני שאתם רושמים את כל הדברים שעשיתם, תעצרו ותשאלו את עצמכם מה הסיפור שאני רוצה להעביר בקורות החיים שלי? אילו סטיגמות אני מנסה לשבור? האם אני מצליח להראות בעזרת דוגמאות שאני מקצועי ומתפתח וששווה לתת לי צ׳אנס להוכיח את עצמי או שכל מה שכתבתי היה יכול להיות נכון לעוד מיליון אנשים אחרים? 

אז נכון שקורות חיים הם רק חלק קטן מהתהליך ויש עוד שלבים רבים של ראיונות אבל אני באמת מאמין שאם תקדישו כמה שעות לעבוד על הסיפור של קורות החיים תצליחו לשפר גם את כל שאר התהליך ולהשיג את ההזדמנות הראשונה שלכם.

 

Photo by Lukas from Pexels

Ran Erez

Ran Erez

רן ארז הוא מנהל מוצר בכיר בחברת Taboola, בעל 6 שנות ניסיון בניהול מוצר. במהלך הקריירה שלו ניהל מספר מוצרים מוצלחים משלב הרעיון ועד להגעתם ללקוחות מרוצים.

כשותף-מייסד בקהילת Becoming Product Managers,
רן עוסק במנטורינג ומלווה מנהלי ומנהלות מוצר של העתיד בדרך לתפקיד הראשון שלהם.

]]>
https://www.becomingproductmanagers.com/your-cv-story/feed/ 0
5 הטעויות הנפוצות שאני רואה במטלות בית https://www.becomingproductmanagers.com/five-mistakes-in-your-product-assignments/ https://www.becomingproductmanagers.com/five-mistakes-in-your-product-assignments/#respond Mon, 03 Jan 2022 00:20:38 +0000 https://www.becomingproductmanagers.com/?p=494
בחודשים האחרונים מגיעות אלי יותר ויותר פניות לעזרה עם מטלות הבית וסימולציות לקראת הצגת המטלות בראיונות. אין ספק שזו אחת התופעות שנמצאות בעלייה מטורפת בעקבות הקורונה והיא מהווה סף סינון עוד לפני הטלפון הראשוני (ויתכן אפילו לפני שמישהו עבר על קורות החיים שלכם). נראה שמעסיקים מתייחסים למטלת הבית כ"דמי רצינות" מצד המועמד כדי לעמוד בעומס הפניות. בעיה המרכזית בעיני היא שדמי הרצינות צריכים להיות דו כיווניים ומעסיקים רבים פשוט לא מגיבים למטלות גם אם השקעתם בהם שבוע או שבועיים. מוזמנים לקרוא את הכתבה שפורסמה ב-TheMarker בהשתתפות חבר הקהילה Toli Elenberg.

אני באופן אישי נגד התופעה של מטלות בית, בוודאי כאשר מבקשים מכם לספק תובנות על המוצר של החברה במקום משהו גנרי ולוקח מינימום שבועיים להשלים (מישהו אמר Customer Loyalty Rewards Program??). 

אמנם הנתונים מראים שאנחנו קהילת הפרודקט הצומחת ביותר בארץ אבל אנחנו עדיין לא עושים אימפקט על מעסיקים. אז עד שנצליח לשנות את המציאות הזו, כמה טיפים שיכולים למנוע מכם להתקדם לשלב הבא.

 

1. חללית או קורקינט?

אחת הטעויות הנפוצות שאני רואה היא חוסר ההבנה של מה מחפשים במטלת הבית. יש מטלות שאמורות לקחת שעתיים ואם תשקיעו בהם שבועיים זה עלול אפילו לפגוע בסיכויים שלכם (בטח אם המטרה היא לבחון כמה מהר אתם מסוגלים לזוז ולגבש כיוונים קונקרטים לפעולה על בסיס הדאטה שיש לכם). חשוב מאוד להגדיר את הסקופ של המטלה ולציין באופן מפורש איפה אתם עושים הנחות ואיך הייתם פועלים שונה בעולם האמיתי. 

לדוגמה: "לשם הפשטות בחרתי להתרכז בפתרון עבור קונים בלבד ולהתעלם מהמוכרים. במציאות הייתי מנסה לזהות מה תהיה התגובה גם של המוכרים לפיצ'ר ולבחון את האימפקט של הפתרון על כל הצדדים". אם לא מצוין במטלה מה הסקופ הדרוש, תוודאו שאתם שואלים את המנהל המגייס. אם לא טורחים לענות לכם על זה, תהיו בטוחים שלא תקבלו מענה גם על המטלה עצמה.

2. אסטרטגיה או טקטיקה?

בהמשך לסקופ צריך להבין מה בדיוק מצפים מכם להכין. האם מדובר בדיון אסטרטגי על החזון של המוצר או שרוצים שתגדירו את היוזר סטוריס למפתחים ואת כל הדרישות שקשורות להרשאות וביצועי מערכת. הסוגייה הזו חשובה גם בהיבט של התאמה עבורכם לתפקיד שהחברה מחפשת (ג׳וניור או סניור ומה מצופה מכם לעשות ביום יום) וגם כדי להתמודד עם הסטיגמות שיש עליכם ברגע שקוראים את קורות החיים שלכם. 

חשוב לתאם ציפיות עם המנהל המגייס ותמיד אפשר לייצר עוד עומק ולשלוח אותו כרפרנס נוסף, רק לאחר שהשלמתם את המטלה המרכזית. 

3. מחקר בסיסי

מחקר בסיסי על החברה – אני לא יכול להתחיל ולהסביר כמה אנשים נופלים בפרטים הבסיסיים שעולים ממחקר של 5 דקות באינטרנט על החברה. לדוגמה, אם אתם הולכים להציע פיצ׳ר במטלת בית שהחברה לא יכולה לעשות מבחינת רגולציה או שהפיצ׳ר יעשה קניבליזציה למוצרים אחרים בחברה זה ייפגע בסיכויים שלכם לעבור את השלב הראשוני הזה. תשתמשו במחקר שעשיתם על החברה ותהפכו את זה לחוזקה. 

טיפ של אלופים – במטלות שמבקשים מכם לעצב ויירפריימס אני ממליץ להיכנס לאתר של החברה ולהשתמש באלמנטים העיצוביים שכבר קיימים במוצר של החברה. קחו סקרינשוט של המערכת שלהם ותתאימו אותו לפי הדרישות של המטלה.

4. נפילה לסטיגמות

נפילה לסטיגמות האישיות שלי – כבר דיברתי על זה בעבר שכשמישהו קורא את קורות החיים שלכם הוא מגבש עליכם דעה מאוד מהר. 

לדוגמא אם היום את עובדת כמתכנתת, סביר שיניחו עלייך שאת מאוד טכנית ומנגד שקשה לך לדבר בשפה של הביזנס. מטלת הבית היא הזדמנות פז להפריך את הסטיגמות השליליות ולא להרוס את הסטיגמות החיוביות עליכם. תנסו לחשוב איך אתם רוצים למצב את עצמכם בהזדמנות הספציפית הזו ותדגישו את הנקודות הרלוונטיות במטלה. 

5. Wow Factor

ה"וואו פקטור" – האמת הכואבת היא שהמטלה שהשקעתם בה שבוע תיכנס לערימה ביחד עם מטלות של אנשים אחרים שהשקיעו בה שבוע. יש כמות מוגבלת (יחסית) של דרכים שבהן אפשר לשפר את חוויית האונבורדינג של מוצר כלשהו ועבור מי שמסנן את המטלות, כולן נראות אותו הדבר באיזשהו שלב. נכון שזה מבאס אבל דווקא לאור הסיבה הזו אתם צריכים להשקיע בלייצר את ה״וואו פקטור״. משהו במטלה צריך להיות כל כך איכותי וברמת גימור גבוהה שלא תשאיר את הצד השני אדיש. גם כאן עיצוב ויזואלי עובד ממש טוב אבל גם רעיונות חדשניים ושילובים בין המוצר הנוכחי לטרנדים טכנולוגים יכולים לייצר את האפקט. הטיפ שלי – אם סיימתם את המטלה ואין שם משהו שהתלהבתם לעשות וליצור, כנראה שהמטלה תמצא את עצמה בערימת ה- We are sorry to inform you.

יש לי עוד הרבה מה לומר על מטלות בית ולדעתי היא לא באמת בוחנת את הכישורים הנדרשים למנהל מוצר (אולי אכתוב פוסט נפרד. עד שנזכה לראות שינויים מהותיים בשיטות ההערכה של מעסיקים, אני מאחל לכולכם מטלות מוצלחות, מרתקות וקצרות.
Ran Erez

Ran Erez

רן ארז הוא מנהל מוצר בכיר בחברת Taboola, בעל 6 שנות ניסיון בניהול מוצר. במהלך הקריירה שלו ניהל מספר מוצרים מוצלחים משלב הרעיון ועד להגעתם ללקוחות מרוצים.

כשותף-מייסד בקהילת Becoming Product Managers,
רן עוסק במנטורינג ומלווה מנהלי ומנהלות מוצר של העתיד בדרך לתפקיד הראשון שלהם.

 

 

Photo by Michael Dziedzic on Unsplash

]]>
https://www.becomingproductmanagers.com/five-mistakes-in-your-product-assignments/feed/ 0
איך להצליח בחודשים הראשונים לתפקיד? https://www.becomingproductmanagers.com/first-90-days-as-a-pm/ https://www.becomingproductmanagers.com/first-90-days-as-a-pm/#respond Sat, 25 Dec 2021 18:58:33 +0000 https://www.becomingproductmanagers.com/?p=455
ברכותינו, הצלחתם להיכנס לתפקיד הראשון בניהול מוצר! בחודשים האחרונים אנחנו רואים יותר ויותר מחברי הקהילה שלנו שמצליחים להשיג את התפקיד הראשון בניהול מוצר. הדבר הזה מרגש אותנו מאוד משום שהחזון שלנו הוא לעזור לאנשים מוכשרים להיכנס לניהול מוצר ולהצליח בשנה הראשונה לתפקיד. עכשיו הגיע הזמן גם להתחיל לקיים את החצי השני של החזון 🙂

בפוסט הבא תוכלו למצוא 5 טיפים שיהפכו את הכניסה שלכם לתפקיד למוצלחת יותר ויאפשרו לכם לייצר את האימפקט שתיכננתם לעשות כשרק חתמתם על החוזה.

לשחרר את הרקע הקודם

לשחרר את הרקע הקודם – רוב הסיכויים שאת התפקיד הראשון שלכם הצלחתם להשיג על ידי התקדמות פנימית ומעבר מתפקיד אחר בחברה. הסיבה המרכזית לכך שמעבר בתוך החברה הוא נפוץ יותר נובע מהעובדה שכבר מכירים אתכם. החיסרון המרכזי במעבר מתוך החברה הוא.. שכבר מכירים אתכם, אבל בכובע מאוד מסויים. אני זוכר בתפקיד הראשון שעוד היו מציגים אותי בתור מנהל המוצר שעושה גם QA ולהשתחרר מהתפיסה הזו דרש הרבה משאבים והצבת גבולות. בנוסף, הכובע הקודם שלנו יכול להשפיע על הכניסה לתפקיד משום שלפעמים אנחנו בעצמנו שוכחים את הגבולות של התפקיד החדש. התרחיש הבא נפוץ מאוד בקרב מפתחים שהתקדמו לניהול מוצר ועדיין קשה להם לשחרר את ההחלטות על דרך המימוש של פיצ׳ר מסוים. במקום להמשיך לעשות את מה שעשינו בעבר, הטיפ כאן הוא להשתמש ב״רגל״ של התפקיד הקודם כדי ללמוד עוד כישורים הכרחיים לניהול מוצר. אם היית אנליסטית ועכשיו את מנהלת מוצר, תשתמשי בכישורי הדאטה שלך כדי ללמוד איך לתעדף פיצ׳רים או להכווין את האסטרטגיה של המוצר. אם אתה מגיע מרקע של עיצוב, תשתמש בכישורים כדי לעזור לצוות המוצר להעביר את המסרים שלהם בצורה יותר ברורה בישיבות הנהלה.

ללמוד ללמוד

הכניסה לניהול מוצר יכולה להיות זעזוע דרמטי עבור מנהלי מוצר חדשים. השאלה הנפוצה ביותר שאני מקבל ממנהלי מוצר שרק נכנסו לתפקיד היא: ״איך יכול להיות שכל זה תחת אחריותי?״. התפקיד הוא בהחלט שוחק ודורש מאיתנו לפתח כישורים רבים תוך כדי שמצפים מאיתנו להוביל את הצוות לבניית המוצר הנכון בזמן המהיר ביותר. היכולת שלנו לייצר אימפקט משמעותי בתפקיד תלויה במהירות שבה נבין את כל החלקים הנעים במוצר ובצוות ונצליח לזהות את החולשות וההזדמנויות במצב הקיים. טיפ אחד שעזר לי בהתחלה של כל תפקיד חדש הוא לפתוח מסמך חדש עבור כל יום ובו למלא בנקודות את כל פרטי הפגישות שהיו לי, המושגים החדשים שלמדתי והשאלות ששאלתי (ומה ענו לי). בסיום כל יום לעבור על הדף ולראות שאין שאלות פתוחות או מושגים שלא מכירים. אחרי חודש כזה תתחילו לשמוע את המשפט הבא: ״רגע, כמה זמן אתה בתפקיד?״. זה סימן שאתם בדרך הנכונה לצבור מומחיות שתאפשר לכם בזמן הקרוב להשפיע על הצוות ועל המוצר.

ניהול אימפקט

התפקיד הולך להיות עמוס, אני מבטיח לכם כבר עכשיו שהיומן שלכם יהיה מלא יותר מבית קפה אחרי הקורונה. הרבה מדברים על ניהול זמן אבל מכיוון שיש לכולנו את אותו משאב זמן, אני מעדיף שנתמקד ב״ניהול אימפקט״. אתם צריכים לבחור איפה להשקיע את הזמן שלכם כך שייצר את הכי הרבה אימפקט למוצר. מנהל מוצר חייב לתעדף וזה נכון לא רק לפיצ׳רים שלו, אלא גם ליומן שלו. הטיפ שלי הוא לנסות ולשאול את עצמכם מה המקסימום שיכול לצאת מהפגישה הבאה ואם זה לא מלהיב אתכם מספיק, תשקלו לוותר (כמובן שלא תמיד אפשר אבל זו צריכה להיות הגישה). תזכרו שאם אתם לא מתעדפים לכם את הפגישות והזמן, מישהו כבר יעשה את זה במקומכם.

למצוא נישה

כשאנחנו מתחילים תפקיד חדש, כל דבר טוב שאנחנו עושים מועצם לטובה פי עשר וכל דבר רע גורם לירידה משמעותית בערך הנתפס שלנו. המטרה כאן היא לא להפחיד אתכם, אלא לעזור לכם לראות שיש כאן הזדמנות משמעותית. תחילת התפקיד שלכם תשפיע בצורה דרמטית על איך תיתפסו לאורך התפקיד, כמה קל יהיה לכם לרתום אנשים ומה יקרה כשבאמת תעשו טעויות (האם יתייחסו לזה בתור משהו חד פעמי או בתור אירוע לא מפתיע). הטיפ שלי הוא לזהות נישה שלא מקבלת מענה מספק ושמשחקת לחוזקות שלכם ולקחת עליה בעלות מלאה. היכולת שלכם לייצר ניצחון מהיר באזור שלא קיבל מענה, יאפשר לכם לצבור את אותו קרדיט ארגוני שבהמשך תפדו על מנת להוביל את הצוות שלכם לכיוון הנכון בעיניכם.

עדיין לא הגעתם

הצלחתם, אתם מתחילים את התפקיד הראשון שלכם בניהול מוצר. אף אחד לא יכול לקחת מכם את ההישג האדיר הזה ויש רבים שעוד מנסים, אבל.. וזה אבל חשוב, אתם עוד לא מנהלי מוצר. אתם אנשים מוכשרים מאוד שקיבלו הזדמנות מדהימה להוכיח שיש להם את מה שדרוש כדי להפוך למנהלי מוצר. התפקיד שלכם עכשיו הוא להיות ספוג אנושי (ולא ״הספוג מראשון״) ולשאוב כל פיסת מידע וטכניקה שאתם יכולים על ניהול מוצר. אם לפני הכניסה לתפקיד קראתם ספרים, הקשבתם לפודקאסטים והתייעצתם עם מנהלי מוצר ותיקים, עכשיו זה הזמן להכפיל את ההשקעה בלמידה. אני מתבייש באיך ש״ניהלתי מוצר״ לפני כמה שנים ואין לי ספק שאגיד את אותו משפט שוב בעוד כמה שנים. אחת היכולות החשובות ביותר למנהלי מוצר הוא ללמוד כל הזמן מכל אחד, זה מה שמבדל אותנו משאר התפקידים בארגון. אנחנו הבעלים של ה״למה?״ וכדאי שתהיה לנו דרך טובה לגלות.

בהצלחה לכל מנהלי המוצר החדשים (אתם יודעים מי אתם!) ולכל אלו שעוד בדרך.
Ran Erez

Ran Erez

רן ארז הוא מנהל מוצר בכיר בחברת Taboola, בעל 6 שנות ניסיון בניהול מוצר. במהלך הקריירה שלו ניהל מספר מוצרים מוצלחים משלב הרעיון ועד להגעתם ללקוחות מרוצים.

כשותף-מייסד בקהילת Becoming Product Managers,
רן עוסק במנטורינג ומלווה מנהלי ומנהלות מוצר של העתיד בדרך לתפקיד הראשון שלהם.

]]>
https://www.becomingproductmanagers.com/first-90-days-as-a-pm/feed/ 0