איך להצליח בחודשים הראשונים לתפקיד?

ברכותינו, הצלחתם להיכנס לתפקיד הראשון בניהול מוצר! בחודשים האחרונים אנחנו רואים יותר ויותר מחברי הקהילה שלנו שמצליחים להשיג את התפקיד הראשון בניהול מוצר. הדבר הזה מרגש אותנו מאוד משום שהחזון שלנו הוא לעזור לאנשים מוכשרים להיכנס לניהול מוצר ולהצליח בשנה הראשונה לתפקיד. עכשיו הגיע הזמן גם להתחיל לקיים את החצי השני של החזון 🙂

בפוסט הבא תוכלו למצוא 5 טיפים שיהפכו את הכניסה שלכם לתפקיד למוצלחת יותר ויאפשרו לכם לייצר את האימפקט שתיכננתם לעשות כשרק חתמתם על החוזה.

לשחרר את הרקע הקודם

לשחרר את הרקע הקודם – רוב הסיכויים שאת התפקיד הראשון שלכם הצלחתם להשיג על ידי התקדמות פנימית ומעבר מתפקיד אחר בחברה. הסיבה המרכזית לכך שמעבר בתוך החברה הוא נפוץ יותר נובע מהעובדה שכבר מכירים אתכם. החיסרון המרכזי במעבר מתוך החברה הוא.. שכבר מכירים אתכם, אבל בכובע מאוד מסויים. אני זוכר בתפקיד הראשון שעוד היו מציגים אותי בתור מנהל המוצר שעושה גם QA ולהשתחרר מהתפיסה הזו דרש הרבה משאבים והצבת גבולות. בנוסף, הכובע הקודם שלנו יכול להשפיע על הכניסה לתפקיד משום שלפעמים אנחנו בעצמנו שוכחים את הגבולות של התפקיד החדש. התרחיש הבא נפוץ מאוד בקרב מפתחים שהתקדמו לניהול מוצר ועדיין קשה להם לשחרר את ההחלטות על דרך המימוש של פיצ׳ר מסוים. במקום להמשיך לעשות את מה שעשינו בעבר, הטיפ כאן הוא להשתמש ב״רגל״ של התפקיד הקודם כדי ללמוד עוד כישורים הכרחיים לניהול מוצר. אם היית אנליסטית ועכשיו את מנהלת מוצר, תשתמשי בכישורי הדאטה שלך כדי ללמוד איך לתעדף פיצ׳רים או להכווין את האסטרטגיה של המוצר. אם אתה מגיע מרקע של עיצוב, תשתמש בכישורים כדי לעזור לצוות המוצר להעביר את המסרים שלהם בצורה יותר ברורה בישיבות הנהלה.

ללמוד ללמוד

הכניסה לניהול מוצר יכולה להיות זעזוע דרמטי עבור מנהלי מוצר חדשים. השאלה הנפוצה ביותר שאני מקבל ממנהלי מוצר שרק נכנסו לתפקיד היא: ״איך יכול להיות שכל זה תחת אחריותי?״. התפקיד הוא בהחלט שוחק ודורש מאיתנו לפתח כישורים רבים תוך כדי שמצפים מאיתנו להוביל את הצוות לבניית המוצר הנכון בזמן המהיר ביותר. היכולת שלנו לייצר אימפקט משמעותי בתפקיד תלויה במהירות שבה נבין את כל החלקים הנעים במוצר ובצוות ונצליח לזהות את החולשות וההזדמנויות במצב הקיים. טיפ אחד שעזר לי בהתחלה של כל תפקיד חדש הוא לפתוח מסמך חדש עבור כל יום ובו למלא בנקודות את כל פרטי הפגישות שהיו לי, המושגים החדשים שלמדתי והשאלות ששאלתי (ומה ענו לי). בסיום כל יום לעבור על הדף ולראות שאין שאלות פתוחות או מושגים שלא מכירים. אחרי חודש כזה תתחילו לשמוע את המשפט הבא: ״רגע, כמה זמן אתה בתפקיד?״. זה סימן שאתם בדרך הנכונה לצבור מומחיות שתאפשר לכם בזמן הקרוב להשפיע על הצוות ועל המוצר.

ניהול אימפקט

התפקיד הולך להיות עמוס, אני מבטיח לכם כבר עכשיו שהיומן שלכם יהיה מלא יותר מבית קפה אחרי הקורונה. הרבה מדברים על ניהול זמן אבל מכיוון שיש לכולנו את אותו משאב זמן, אני מעדיף שנתמקד ב״ניהול אימפקט״. אתם צריכים לבחור איפה להשקיע את הזמן שלכם כך שייצר את הכי הרבה אימפקט למוצר. מנהל מוצר חייב לתעדף וזה נכון לא רק לפיצ׳רים שלו, אלא גם ליומן שלו. הטיפ שלי הוא לנסות ולשאול את עצמכם מה המקסימום שיכול לצאת מהפגישה הבאה ואם זה לא מלהיב אתכם מספיק, תשקלו לוותר (כמובן שלא תמיד אפשר אבל זו צריכה להיות הגישה). תזכרו שאם אתם לא מתעדפים לכם את הפגישות והזמן, מישהו כבר יעשה את זה במקומכם.

למצוא נישה

כשאנחנו מתחילים תפקיד חדש, כל דבר טוב שאנחנו עושים מועצם לטובה פי עשר וכל דבר רע גורם לירידה משמעותית בערך הנתפס שלנו. המטרה כאן היא לא להפחיד אתכם, אלא לעזור לכם לראות שיש כאן הזדמנות משמעותית. תחילת התפקיד שלכם תשפיע בצורה דרמטית על איך תיתפסו לאורך התפקיד, כמה קל יהיה לכם לרתום אנשים ומה יקרה כשבאמת תעשו טעויות (האם יתייחסו לזה בתור משהו חד פעמי או בתור אירוע לא מפתיע). הטיפ שלי הוא לזהות נישה שלא מקבלת מענה מספק ושמשחקת לחוזקות שלכם ולקחת עליה בעלות מלאה. היכולת שלכם לייצר ניצחון מהיר באזור שלא קיבל מענה, יאפשר לכם לצבור את אותו קרדיט ארגוני שבהמשך תפדו על מנת להוביל את הצוות שלכם לכיוון הנכון בעיניכם.

עדיין לא הגעתם

הצלחתם, אתם מתחילים את התפקיד הראשון שלכם בניהול מוצר. אף אחד לא יכול לקחת מכם את ההישג האדיר הזה ויש רבים שעוד מנסים, אבל.. וזה אבל חשוב, אתם עוד לא מנהלי מוצר. אתם אנשים מוכשרים מאוד שקיבלו הזדמנות מדהימה להוכיח שיש להם את מה שדרוש כדי להפוך למנהלי מוצר. התפקיד שלכם עכשיו הוא להיות ספוג אנושי (ולא ״הספוג מראשון״) ולשאוב כל פיסת מידע וטכניקה שאתם יכולים על ניהול מוצר. אם לפני הכניסה לתפקיד קראתם ספרים, הקשבתם לפודקאסטים והתייעצתם עם מנהלי מוצר ותיקים, עכשיו זה הזמן להכפיל את ההשקעה בלמידה. אני מתבייש באיך ש״ניהלתי מוצר״ לפני כמה שנים ואין לי ספק שאגיד את אותו משפט שוב בעוד כמה שנים. אחת היכולות החשובות ביותר למנהלי מוצר הוא ללמוד כל הזמן מכל אחד, זה מה שמבדל אותנו משאר התפקידים בארגון. אנחנו הבעלים של ה״למה?״ וכדאי שתהיה לנו דרך טובה לגלות.

בהצלחה לכל מנהלי המוצר החדשים (אתם יודעים מי אתם!) ולכל אלו שעוד בדרך.
Ran Erez

Ran Erez

רן ארז הוא מנהל מוצר בכיר בחברת Taboola, בעל 6 שנות ניסיון בניהול מוצר. במהלך הקריירה שלו ניהל מספר מוצרים מוצלחים משלב הרעיון ועד להגעתם ללקוחות מרוצים.

כשותף-מייסד בקהילת Becoming Product Managers,
רן עוסק במנטורינג ומלווה מנהלי ומנהלות מוצר של העתיד בדרך לתפקיד הראשון שלהם.

אהבת את הפוסט? נשמח לשיתוף:

בפייסבוק
בלינקדאין
בווצאפ
באימייל

אולי יעניין אותך גם:

Becoming a PM

3 דרכים לצבור ניסיון בלי ניסיון

איך לצבור ניסיון בלי ניסיון? 🐣 אחד האתגרים המרכזיים עבור אנשים שרוצים להיכנס לניהול מוצר הוא שמעסיקים מחפשים ניסיון קודם בניהול מוצר, לפעמים אפילו נראה